POCELA MANIFESTACIJA”DOZIVI ROZAJE 2016” U ORGANIZACIJI TO ROZAJE

Otvoren 42. Sajam hrane i 25. Sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo- METUBES
May 18, 2016
Posjeta predstavnika Ministarstva održivog razvoja i turizma Turističkoj organizaciji Rožaje
June 7, 2016
Prikaži Sve

POCELA MANIFESTACIJA”DOZIVI ROZAJE 2016” U ORGANIZACIJI TO ROZAJE

U Rozajama je danas pocela manifestacija pod nazivom ”Dozivi Rozaje” koju vec drugu godinu za redom uspjesno organizuje Turisticka organizacija Rozaje na celu sa direktorom Amelom Dedeicem.

Prosle godine je ovaj moze se reci ”pionirski poduhvat” jako doprinio da se prirodne ljepote Rozaja sire publikuju i prezentuju a sve u cilju privlacenja turista u netaknutu prirodu Rozajskog kraja. Tada kao i sada, jedna od ucesnica uz Sergeja Zabljaka (profesionalnog fotografa ), bila je i novinarka, publicista, altruista i istinski zaljubljenik u prirodu i fotografiju, g-djica Damira Kalac, koja je svoje impresije sa tadasnjeg Rozajskoga putesestvija pretocila u jako emotivan clanak na svom blogu koji su citatelji ocijenili jako pozitivno.

Ove godine uz Damiru Kalac, prisustvuje i blogerka Jelena Kaludjerovic te gospodin Miki Dragicevic autor popularne emisije Divlja lepota koja se emituje na televiziji Balkan.

Ekipa je posetila arheolosko nalaziste Izlit na Gradini, ostatke manastirskog komplekasa u selu Lucice, jezero Rujista gdje je u Lovackom domu vlasnika Munira Mukovica serviran rucak uz orkestar koji izvodi tradicionalnu muziku. Put je dalje nastavljen ka Vlahovima koji vodi do Musine jame a tadasnji tur okoncan je posjetom zavicajnom muzeju Ganica kula u Rozajama.

Amel Dedeic, direktor TO Rozaje je izjavio da ova manifestacija ima svoj eho preko preko cijele godine jer sastavni dio programa je i fotografiranje i snimanje te na taj nacin se stvara vrlo impozanta vizuelna arhiva koja je konstantno dostupna i vrlo brzo se siri internetom i drugim medijskim sredstvima. Nasa zamisao je, naglasava Dedeic, da se Rozajske prirodne ljepote prezentuju ljudima koji nisu imali priliku da saznaju nesto vise o tome a osim toga, lijepo druzenje uz pjesmu i salu, pokazuju i duhovnu dimenziju Rozaja sto je takodjer jako vazno. Trudicemo se da svake naredne godine, na manifestaciju pozoveme nove ucesnike i na taj nacin omasovimo manifestaciju kako bi ona dobila medjunarodni karakter. Ovim putem koristim priliku da se zahvalim nasim dragim gostima sto su se odazvali i sto daju doprinos razvoju turizma i prezentovanju ljepota Rozajskoga kraja kao i svima koji su na bilo koji nacin podrzali manifestaciju.

Untitled Untitled1 Untitled2

 

Comments are closed.