Turistička i izletnička mjesta

Predviđene lokacije za kampovanje i izletnički turizam na teritoriji Opštine Rožaje:


Planinarski dom Grope

Planinarski dom Grope, nalazi se u samom podnozju planine Hajle, na 1900 mnv sa prelijepim pogledom na okolne planine i grad Rozaje. Dom ima veliku salu u prvom spratu sa kuhinjom i prelijepim enterijerom koji je opremljem sa predmetima i starim namestajem koji podsjeca na mali privatni muzej. Takodje, dom ima dvije spavace sobe na spratu, sobe posebno za muskarce i zene u kojima moze da se smesti oko sezdesetak ljudi.


Izletište Ruišta

Izletište Ruišta, gdje se nalazi i istoimeno jezero na 1500 mnv, u selu Biševo,nedaleko od granice sa Srbijom. Takodje u blizini se nalazi i prelijepa planina Gospodjin Vrh, u blizini jezera i izletnickog mjesta Ruišta nalazi se i prelijepi lovački dom.


Štedim

Stedim je planinska visoravan koja se nalazi izmedju planina Ahmice Zlijeba i Rusulije koja se proteze od 1700 do 2000 mnv pretezno pasnjackog tipa sa obodima krecnjackih stijena. Kao konekcija izmedju planinskih grebena Hajle i Zlijeba predstavlja izvanrednu lokaciju za razvijanje i koristenje aktivnih planinskih sportova, odnosno razvijanje planinsko seotskog turizma. U ovom travnatnom planinskom raju je smjesteno nekoliko grupacija katuna gdje tokom ljeta borave stocari sa svojim stadima i krdima. Tokom zime ovi predjeli su ogromne snijezne padine prekrivene sa par metara snijega i izvanredne su za koriscenje zimskih sportova, a posebno za turno skijanje i hodanje na krpljama. Kao pogranicna zona je veoma pogodna za odvijanje prekogranicnih aktivnosti i realizovanje razlicitih projekata.