MANIFESTACIJA “DOŽIVI ROŽAJE 2017”, USPJEŠNO REALIZOVANA

Ministar održivog razvoja i turizma, posjetio opštinu Rožaje
May 10, 2017
KONKURS “ZA NAJUREĐENIJI BALKON I DVORIŠTE “, ZA 2017
August 4, 2017
Prikaži Sve

MANIFESTACIJA “DOŽIVI ROŽAJE 2017”, USPJEŠNO REALIZOVANA

Posljednjih dana Rožaje je bilo mjesto okupljanja poznatih i priznatih novinara, fotografa i blogera, gdje je već tradicionalno, treći put zaredom uspješno realizovana manifestacija „Doživi Rožaje“, u organizaciji LTO Rožaje.
Riječ je o vrhunskoj manifestaciji, gdje se kroz višednevni obilazak upoznaju ljepote prirode Rožaja i okoline.
Treću godinu zaredom,naš veliki prijatelj i vrhunski fotograf Sergej Zabijako je fotografijom pokušao dočarati ljepote našeg kraja, pored njega, također naš veliki prijatelj i vrhunski novinar, dugogodišnji urednik emisije „Divlja ljepota uživo“, gospodin Miki Dragićević, okom kamere zabilježio je sve ono što smo doživjeli i obišli proteklih dana. Još jedna osoba, koja je od početka sa nama, koja svojim emotivnim tekstovima na svom blogu pokušava prepričati sve ono što je doživjela u Rožajama, gospođica Damira Kalač. Po prvi put ove godine, dio ekipe bila je i urednica turističkog magazina „Caffe del Montenegro“, gospođica Sanja Golubović. Pored njih, veliko hvala dugujemo i uredniku portala „Rožaje today“, gospodinu Mirzi Luboderu, koji je fotografijom dočarao naše putešestvije, novinarima i fotografima RTV „Rožaje“, gospodinu Faju Dedeiću, na pripremi divnih tradicionalnih specijaliteta, uz čiju smo degustaciju mogli uživati u toku trajanja manifestacije, valiko hvala i KUD „Vrelo Ibra“, kao i svima onima koji su učinili da manifestacija u potpunosti opravda svoj naziv „Doživi Rožaje“.
Obišli smo kulturno-historijske znamenitosti, kao i vjerske institucije, „Kučansku džamiju“ i crkvu „Ružica“.
Posjetili smo domaćinstvo porodice Ljutva Košute, u selu Crnča u Rožajama, zatim crnčansko jezero, obišli smo radove na izradnji etno sela „Jela“, kao i radove na planinarskom domu „Štedim“.
Nikako nismo izostavili ni posjetu arheološkog nalažište „Izlit“, na Gradini, odakle se put nastavio ka planini Hajla, gdje smo uz druženje i pjesmu okončali ovogodišnju manifestaciju „Doživi Rožaje“

Comments are closed.