Dodijeljene nagrade “Wild Beauty Award 2015”
December 17, 2015
XIX Memorijalni pohod na Hajlu „Safet-Ćako Mavrić“
January 18, 2016
Prikaži Sve

Snimanje spota za Jingle Bell Rožaje 2015

Autor spota je Rus sa Crnogorskom adresom inače profesionalni fotograf, Sergej Zabijako. Ovo nije Sergejev prvi dolazak u Rožaje. On je ljetos kao i kao i ovaj put došao na poziv direktora Tursitičke organizacije Rožaje Amela Dedeića, te je i tada zabilježio prelijepe fotografije prirodnih ljepota Rožaja.
Vrijeme je idealno poslužilo snimateljsku ekipu, koji su sa ekspedicijom od tri džipa, uspjeli da stignu do mjesta snimanja. U pomenutom videospotu će se pojaviti deda mraz koji iz samog podnožja, bajkovitog predjela Hajle, kreće na put na sankama koje vuku psi Haski.
Ova nesvakidašnja idila i radnja spota, smještena ispod padina Hajle, u mnogome će doprinijeti turističkoj prezentaciji ovoga predjela te dati poseban vizuelni pečat samom video uradku. Svoj nesebičan doprinos osim uposlenika Turističke organizacije, Nedžada Murića i Asmira Šaljića, koji su dan ranije obišli lokacije te pripremili teren, na iniciranje direktora Turističke organizacije Rožaje, Amela Dedeića, dali su i predsjednik džip kluba „ Hajla“ Ferid Duša Fetahović i njegovi prijatelji, koji su majstorskim umijećem svojim džipovima, uspjeli da dovezu ekipu do na mjesto snimanja te Semir Kardović, koji je također uposlenik TO Rožaje, koji je ustupio svoje pse Haskije i sanke koje vuku.
Nosilac prava produkcije i proizvodnje spota i pjesme “Jingle Bells” na dva jezika je firma Promo montenegro iz Bara, vlasnika Sergeja Zabijaka.
Spot će biti predstavljen na svim televizijama u Crnoj Gori, obzirom da autor spota Sergej Zabijako ima odlične veze sa Rusijom, za Hajlu i naše ljepote će se čuti i van Crne Gore, a to je i cilj Lokalne Turističke organizacije kaže za RT direktor TO Amel Dedeić.

 

Comments are closed.