Predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma posjetili LTO Rožaje

Snowboarderi na gradskom trgu u Rožajama
November 11, 2015
Dodijeljene nagrade “Wild Beauty Award 2015”
December 17, 2015
Prikaži Sve

Predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma posjetili LTO Rožaje

Turističku organizaciju Rožaje posjetili su predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, gospodin Zvonko Savelić rukovodilac Direkcije za posebne oblike turizma i njegov savjetnik , gospodin Suad Đelović.
Cilj ove posjete bio je unapređenje i poboljšanje nastupajuće zimske sezone, kao i ljetnje sezone za narednu godinu. Ono što je veoma bitno, na ovom sastanku je potvrđeno otvaranje škole skijanja u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, a koja će početi sa radom u Februaru i Martu 2016. godine.
Takođe, na sastanku je, na inicijativu direktora Amela Dedeića bilo razgovora o kreiranju i ujedinjenju turističke ponude opština sa sjevera, kao i povezivanje sa turističkim agencijana iz centralnog i južnog dijela, čiji su gosti sve više zainteresovani za ove krajeve i planinski turizam. Predstavnicima pomenutog Ministarstva su takođe predstavljeni i neki od projekata TO Rožaje, koji će, nadamo se u narednom periodu biti realizovani, a to su: Izvorište Vrelo Ibra, Prirodnjački muzej i Avanturistički park.
Između ostalog bilo je razgovora i o izgradnji prvog etno sela firme "Jela komerc" d.o.o. u opštini Rožaje, gdje su se složili da Ministarstvo održivog razvoja i turizma zajedno sa LTOR daju potrebnu podršku, kao i pomoć za eventualnu potrebnu dokumentaciju.

Leave a Reply